Motebransjen har blant mange av oss fått et rykte på seg for å være en bransje som ikke tar særlig mye hensyn til hverken miljø eller arbeidsvilkår, men det er et rykte som ikke nødvendigvis stemmer helt. For det er faktisk i dag slik at det finnes mange klesprodusenter som ønsker å bidra til en bedre fremtid, og å finne frem til disse miljøvennlige alternativene trenger ikke nødvendigvis å være så vanskelig heller.

En tommelfingerregel er at klesmerker kjent for høy kvalitet gjerne også er bedre for miljøet, sammenlignet med billige masseproduserende merker. For å holde prisene nede, velger enkelte kjeder å kutte i produksjonskostnadene, dette gjøres ofte ved at man tar i bruk oljebaserte materialer som akryl, nylon og polyester, samtidig som man ikke sørger for gode arbeidsvilkår i produksjonslandene.

Når du skal shoppe jakker på en miljøvennlig måte er det derfor lurt å se etter produsenter som tar i bruk organisk fremstilte tekstiler. Eksempler på dette er organisk fremstilt bomull, ull og lin. Disse produktene vil da heller ikke inneholde miljøskadelige fargepigmenter. Hos oss vil du finne produkter som kun inneholder organiske tekstiler.

Tenker du på arbeidernes arbeidsvilkår så er jakker produsert i Europa og Nord-Amerika et sikkert valg, da disse områdene har strengere arbeidsmiljølover. Dessuten vil du hos oss finne produkter som er merket med Fair Trade, noe som betyr at arbeiderne har fått en rettferdig lønn for arbeidet som er utført. Våre miljøvennlige produkter er i tillegg til Fair Trade også sertifisert av Nordic Ecolabel, GOTS og ØKO-TEX.

Det er altså en rekke fantastiske miljøvennlige alternativer ute på markedet, så det er ingen grunn til å ha dårlig samvittighet når man shopper klær, bare vi er litt bevisste på hva vi skal se etter. Vi har gjort det enkelt for deg å finne frem til miljøvennlige alternativer i vår oversiktlige nettbutikk!